מדריך- תחליפי קמח

אפשר למצוא תחליף לקמח החיטה ברוב המתכונים, ועדיין לקבל תוצאות קרובות למקור.

רק כשהפסקתי להשתמש בקמח, הבנתי שהוא נמצא בכל מקום- מפירורי הלחם שמוסיפים לקציצות ועד הדאמפלינג במסעדה הסינית. עם הזמן למדתי באיזה סוג קמח כדאי להשתמש למאכלים שונים, ואת הרשימה ריכזתי כאן.


אשמח אם תשתפו בתגובות מהניסיון שלכם עם הקמחים השונים.

  • קמח קוקוס- מסייע בספיחת נוזלים. יש להשתמש בכמות קטנה. מומלץ להוסיף למאכלים מתוקים כמו פנקייקים או עוגיות, ולהינות מהארומה המיוחדת של אגוז הקוקוס.


  • קמח טף -ניתן להשתמש בו להכנת לחמים שטוחים/ פנקייקים. הטף הוא דגן עשיר במינרלים שגדל באתיופיה, ומיובא לארץ בכמויות קטנות. אפשר למצוא אותו בחנויות הטבע, באגפים האורגניים ובשווקים נבחרים בארץ.


  • קמח שקדים- נותן טעם ומרקם עדינים למאפה. מומלץ לשימוש בעוגות ספוג ובעוגיות. ניתן להכין אותו לבד באמצעות טחינה ממושכת וסינון האבקה שנוצרה.


  • קמח חומוס- בעל טעם דומיננטי. סופח נוזלים, ולכן יש להוסיף מעט ממנו. מומלץ לשימוש בקציצות במקום קמח/ פירורי לחם



  • קמח אורז- בשילוב עם מים יוצר בצק חלק ועדין, שמזכיר בצק סוכר. נפלא להכנת כיסונים מתוקים או מלוחים


  • קורנפלור- משמש להסמכת רטבים ומרקים. ניתן להוסיף לעוגות ספוג כתחליף לקמח (על כל כוס קמח, רבע כוס קורנפלור)


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה